Klassinen hieronta, vyöhyketerapia ja muut hoidot

Hierontaterapia Soleus tarjoaa laajan valikoiman erilaisia hieronta- ja rentoutushoitoja.

Klassinen hieronta

Klassinen hieronta on hoitotapahtuma, jossa käsin tehtävillä pehmytkudoksiin kohdistuvilla erilaisilla otteilla pyritään edistämään tai rauhoittamaan kudosten toimintoja tietyn tavoitteen mukaisesti. Hieronnan tavoitteena voi olla esimerkiksi yleinen rentoutuminen, kivun lievittyminen, paikallisen nestekierron ja aineenvaihdunnan edistyminen tai lihasjännityksen laukeaminen.

Hieroja valitsee käyttämänsä menetelmän ja tekniikan tavoitteen mukaan. Hierontaa voidaan käyttää myös lihaskuntoharjoittelussa palauttavana toimenpiteenä. Kevyen hieronnan avulla esimerkiksi maitohapon poistuminen nopeutuu.

Mikäli kärsit ihotulehduksesta, laskimotukoksesta tai suonikohjuista, on hierontaa syytä välttää. Kasvaimet ovat myös esteenä hieronnalle, kunnes ne on tutkittu, selvitetty ja hoidettu asianmukaisesti. Hierontaa ei tehdä, jos ihotunto on poissa tai jos kyseessä on keskushermostoperäinen halvaus. Selvästi heikentynyttä raajojen valtimoverenkiertoa, mikä aiheuttaa raajojen tummavärisyyden ja viileyden, ei voida parantaa hieronnalla.

Koko kehon vyöhyketerapia eli refleksologia

Vyöhyketerapia on ikivanha hoitomuoto, jonka avulla voidaan ylläpitää terveyttä sekä hoitaa erilaisia kehon häiriötiloja ja sairauksia. Hoitomenetelmä löydettiin Pohjois-Amerikan intiaaneilta 1920-luvulla.

Vyöhyketerapiassa ihmistä hoidetaan eri puolilla kehoa olevien useiden heijastejärjestelmien kautta. Näitä löytyy esim. jalkateristä, päälaelta, korvista, kasvoista, selästä, vastasta sekä ylä- ja alaraajoista. Hoidossa voidaan hyödyntää useaa järjestelmää, jolloin hoidosta tulee monipuolisempi ja tehokkaampi.

Kehoa pyritään aktivoimaan toimimaan paremmin käsin ja hoitopuikolla eri puolilla kehoa olevia heijastepisteitä ja elementtialueita kevyesti painellen ja hieroen. Koska hoito on asiakkaan ja terapeutin välistä yhteistyötä, päästään parempaan lopputulokseen, kun asiakas kertoo hoitajalle tuntemuksistaan hoidon aikana.

Hoidon vaikutuksia ovat mm. rentoutuminen, vastustuskyvyn paraneminen, verenkierron ja aineenvaihdunnan vilkastuminen, kipujen ja särkyjen lieveneminen sekä unen laadun paraneminen. Hoito vaikuttaa positiivisesti myös mielialaan ja aktivoi hormoni- ja entsyymituotantoa. Hoidolla on saatu hyviä tuloksia esim. hormonaalisten häiriöiden, kuten lapsettomuuden ja vaihdevuosivaivojen hoidossa.

Vauvahieronta

Vauvahieronta on vauvan kehon kevyttä refleksologista hierontaa, jolla pyritään vähentämään koliikkioireita ja/tai uniongelmia, ja sen myötä parantamaan koko perheen hyvinvointia.

Hoidon ajaksi vauva riisutaan ja myös vaippa poistetaan. Hoitoalustalle on hyvä varata esimerkiksi talouspaperia, koska vauva yleensä pissaa hoidon aikana. Hoitoöljynä käytetään oliiviöljyä, joka on turvallista ja syömäkelpoista.

Hoidossa edetään päästä alaraajoihin, vatsalle, yläraajoihin, selkään ja lopuksi jalkateriin. Hoidon kesto on 20-30 minuuttia. Hoidon jälkeen vauva on yleensä nälkäinen ja nukahtaa helposti. Hoitoon sisältyy ohjeet kotihoitoa varten, ja mahdollisuuksien mukaan lainattavissa on myös hoito-dvd.

Kinesioteippaus

Kinesioteippauksessa pyritään kivunlievitykseen, liikunnan helpottumiseen ja kehon virheasentojen korjaamiseen joustavalla teipillä tehdyillä teippauksilla.

Intialainen päähieronta

Intialainen päähieronta perustuu vanhaan intialaiseen hoitomuotoon, ja se on rentouttaa esimerkiksi kiireistä ja stressaantunutta ihmistä. Hieronta kiihdyttää aineenvaihduntaa ja parantaa verenkiertoa ja siten aivojen hapensaantia.

Hoidossa käsitellään päänahan lisäksi niska-hartia-aluetta, käsivarsia, korvia ja kasvoja. Hoidon aikana asiakas istuu tuolilla ja taustalla soi hiljainen musiikki.

Huomionarvoista hoidon jälkeen

Kaikki hoidot vaikuttavat enemmän tai vähemmän aineenvaihduntaa kiihdyttävästi. Sen vuoksi suosittelen tavallista runsaampaa veden juomista hoidon jälkeen, jotta vilkastuneen aineenvaihdunnan mahdollisesti liikkeelle panemat kuona-aineet poistuisivat kehosta.  Hoidosta saa enemmän hyötyä ja iloa, jos kovia fyysisiä ponnisteluja on mahdollista välttää loppupäivän aikana.

Ota yhteyttä ja varaa aikasi jo tänään!